Despre cum se scrie un articol


Titlul este destul de sugestiv, deci o să trec direct la subiect. Puteţi să urmaţi sfaturile mele sau nu, e problema voastră, dar bănuiesc că la notă se va ţine cont şi de ce vă voi spune mai jos. Consider că am destulă experienţă prin on-line astfel încât să vă pot îndruma şi pe voi şi să facem treabă bună cu acest blog.

O să încep prin a vă spune câteva dintre regulile cele mai importante ale unui articol pe blog (pe ABSOLUT orice tip de blog):

  • un articol bun se scrie cu diacritice, chiar dacă uneori poate chiar nu aveţi chef de ă,î,ş,ţ sau â. E un must o necesitate, e musai pe un blog; arată mai frumos şi cititorul nu va sta pe gânduri, gândindu-se dacă aţi scris asta sau ăsta.
  • dacă v-aţi inspirat sau aţi preluat anumite informaţii de pe site-ul X, precizaţi sursa. La site-uri mari, importante, există oameni care sunt plătiţi ca să se asigure că drepturile de autor ale acestuia nu au fost încălcate şi se poate ajunge (după cum probabil ştiţi) în instanţă din cauza încălcării drepturilor de autor, iar daunele morale nu se valorifică prin sume tocmai accesibile.
  • la un articol, încercaţi să găsiţi şi o poză reprezentativă sau, de ce nu, o melodie pe care cititorul să o asculte in surdină în timp ce citeşte articolul (sau chiar ambele).
  • scrieţi corect gramatical şi ortografic. Dacă scrieţi că gaura neagră v-a înghiţi Pământul veţi pierde mulţi cititori. Nimeni nu e interesat de un blog unde gramatica este la pământ, credeţi-mă.
  • nu încercaţi să folosiţi cuvinte excepţionale pentru a vă da mari sau mai ştiu eu ce. Cu cât articolul este mai pe înţelesul tuturor, cu atât va atrage mai mulţi cititori. Fiţi voi înşivă când scrieţi, căci în on-line îţi dai seama imediat când un articol e sau nu e original.

Cam atât momentan. O să îl actualizez dacă mai am alte sfaturi pentru voi. Sper să vă ajute şi să le luaţi în considerare înainte de a scrie un articol. Veţi vedea că rezultatele vor fi îmbucurătoare.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s